A Budapestre is közlekedő Flydubai légitársaság bemutatta a Business Suite nevű széket, amely a szélestörzsű repülőgépekhez hasonló utazási élményt nyújt a Boeing 737 MAX-ok fedélzetén.

A fordított halszálka elrendezésű, üzleti osztályú ülőhelyek alapját a Safran tavaly bejelentett terméke adja, amelynek a Flydubai lett a bevezető légitársasága. A cég Boeing 737 MAX gépeinek első kabinrészében tíz Business Suite széket alakítanak ki.

A teljesen vízszintes ággyá dönthető ülések elhúzható ajtóval rendelkeznek, minden utas közvetlenül tud kijutni a folyosóra, és egy-egy helyhez két ablak is tartozik.

A fedélzeti szórakoztatórendszer 17 hüvelykes, 4K felbontású érintőképernyőn és vezeték nélküli fejhallgatóval használható, emellett a saját eszközök töltésére szolgáló aljzatok is rendelkezésre állnak. Minden üléshez tárolórekesz és igény szerint állítható hangulatvilágítás is tartozik majd.

A légitársaság tervei között szerepel a Dreamlinerekéhez hasonlóan elektronikusan elsötétíthető ablakok bevezetése is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az első, ezzel a kabinberendezéssel felszerelt 737 MAX repülőgép várhatóan idén novemberben csatlakozik a Flydubai flottájához, és a jövő évi nyári menetrendre akár hat ilyen példány lehet már.

Az utasok elsőként a légitársaság hálózatának hosszabb járatain találkozhatnak az új ülésekkel, kiemelten azokon az útvonalakon, ahol nagyobb a prémium szolgáltatások iránti kereslet és ahol a Flydubai közvetlenül versenyez olyan légitársaságokkal, amelyek szélestörzsű repülőgépekkel repülnek.

A légitársaság 2017-ben az első Boeing 737 MAX repülőgépének érkezésével vezette be a teljesen vízszintes ággyá dönthető, 2-2-es elrendezésű business osztályú ülését.