Mivel a csődbe ment Adria Airways fontos ráhordást biztosított a Lufthansa-holding gyűjtő-elosztó repülőtereire, kiesése miatt a német vezetésű csoport két taglégitársasága három bázisról már októberben napi járatokat indít Ljubljanába.

A Lufthansa honlapján olvasható közlemény szerint már két héten belül elindulnak az új járatok Zürichből, Münchenből és Frankfurtból a szlovén fővárosba.

A fő központba, Frankfurtba naponta kettő, hetente 14 járatot üzemeltet majd a Lufthansa, egy reggel, egy pedig este közlekedik, ezzel biztosítva a csatlakozást a hosszútávú járatokra. A müncheni összeköttetés november elsején áll helyre, a bajor és szlovén főváros között naponta egyszer járnak majd a német légitársaság gépei.

A Swiss ennél kicsit visszafogottabb menetrenddel igyekszik az igényeket kiszolgálni, bár a zürichi társaság már október 16-ától elindítja járatát, amely hetente ötször közlekedik, október 27-től pedig napi járat köti majd össze a két várost.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Austrian Airlines közvetlen járatot nem indít, ugyanakkor a 85 kilométerre lévő Klagenfurt és Bécs közötti heti három járatát ajánlotta az utazók figyelmébe.

A Simple Flying összefoglalója szerint a Lufthansa Bombardier CRJ900-asokkal, a Swiss pedig Airbus A220-asokkal teljesíti majd a járatokat. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a tiranai és pristinai összeköttetéssel, amelyeket szintén az Adria Airways biztosított, mi lesz.

Zdravko Počivalšek szlovén gazdasági miniszter az EX-YU Aviation hírportál szerint korábban már belengette, hogy az Adria járatainak felét a Lufthansa teljesíthetné, a másik felét pedig a németekkel közösen létrehozott új nemzeti légitársaság fedhetné le.