Remek napot tudhat maga mögött az Airbus Corporate Jets ágazata, hiszen szerdán az ACJ319 és ACJ320 típust érintő utólagos Sharket felszerelési megállapodás mellett újabb megrendelést is jegyezhetett.

Kapcsolódó cikk, előzmény Átadták az első Sharkletes ACJ319-est

Az Airbus ACJ319 és ACJ320 típusok esetében eddig még nem volt igény az ún. retrofit Sharklet felszerelésre, azonban a szaúdi Alpha Star Aviation Services és a svájci Comlux is jelezte igényét a fogyasztás-csökkentő szárnyvégek iránt, míg előbbi az A320 üzleti verziója, addig a zürichi székhelyű vállalat a kisebbik, általuk üzemeltetett ACJ319 repülőgépe kiegészítéseként rendelte meg a Sharkletet. Mind a két vállalat gépére 2016-ban kerül telepítésre a szárnyvégmódosítás.

Bár ez az első utólagos Sharklet-megrendelés, azonban 2013 októbere óta már számos, az európai repülőgépgyár üzleti szekciója által átadott, korszerű szárnyvéggel szerelt repülőgép közlekedik világszerte.

Abdulaziz Al Rowaished, az Aviation Link of Jeddah elnök-vezérigazgatója és Benoit Defforage, az Airbus Corporate Jets ügyvezető igazgatója az Airbus ACJ320 modelljével. (Forrás: Airbus) | © AIRportal.hu

Abdulaziz Al Rowaished, az Aviation Link of Jeddah elnök-vezérigazgatója és Benoit Defforage, az Airbus Corporate Jets ügyvezető igazgatója az Airbus ACJ320 modelljével. (Forrás: Airbus)


Nem csupán ez a megállapodás okozott örömöt az Airbus Corporate Jets számára, ugyanis újabb megrendeléssel bővült az ACJ320 listája, ezúttal a szaúdi Aviation Link of Jeddah vállalatnak köszönhetően. A légitársaság jelenlegi állományát két ACJ319 és egy darab ACJ320 repülőgép jelenti, amelyet közel-keleti ügyfelei nagy sikerrel vesznek igénybe. Mindezek mellett 2010-ben vette át az első és eddig egyetlen Boeing 777-200LR szélestörzsű repülőgépét, amely szintén VIP elrendezéssel áll az ügyfelek szolgálatára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A mostani megrendelés értelmében az ACJ320 30 fős, úgynevezettt VVIP konfigurációban érkezhet a dzsiddai bázisú cég gépparkjába. A várható átvételi dátumot eddig nem hozták nyilvánosságra a szerződött felek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!