A gazdasági helyzetet mérlegelve 10 százalékos béremelés mellett döntött a Liszt Ferenc reptér üzemeltetője, az intézkedés már 2022. októberi hatállyal érvénybe lép a BUD-csoport munkavállalói esetében.

A Budapest Airport közleménye szerint 2022 márciusától átlagosan 13 százalékkal – bizonyos munkakörök esetében 15 százalékkal – emelték a vállalatcsoport dolgozóinak bérét. Azonban a jelenlegi gazdasági folyamatok, valamint az infláció mértékének folyamatos monitorozását követőn a közelmúltban további 10 százalékos bérfejlesztésre tett javaslatot a cég.

A kezdeményezést a szakszervezeti tagok a szeptember 19-i konzultáción egyöntetűen elfogadták, így a növelés  októbertől életbe lép, tehát a BUD-csoport munkavállalói már novemberben a megemelt bért kapják.

(Fotó: Budapest Airport / Baranyi Róbert)

A Budapest Airport 100 százalékos tulajdonú leányvállalatánál, a BUD Security Kft.-nél az utasbiztonsági ellenőrök kezdő alapbére októbertől bruttó 444 800 forint, amely a korábbiakhoz képest tíz százalékos emelkedést jelent.

Az utasok tájékoztatásáért felelős terminálüzemeltetési és információs munkatársak kezdő fizetése szintén havi bruttó 444 800 forintra emelkedik. A munkatársak az alapfizetésük és a műszakpótlékok mellett negyedéves bónuszra, munkába járási támogatásra, illetve meghatározott munkakörökben a vállalatnál eltöltött idővel arányos seniority bérre is jogosultak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.