Nyolcezer négyzetméteres légiáru-kezelő központot nyitott a bécsi repülőtér tőszomszédságában a Swissport, ezzel a földi kiszolgáló cég több mint duplájára növeli kapacitását, a meglévő, légi oldali és az új létesítményt elektromos teherautóval ingajárat kapcsolja össze.

A Swissport Cargo Services a második, 8000 négyzetméteres légiáru-kezelő központját nyitotta meg a bécsi repülőtérnél. A vállalat tavaly 70 000 tonna árut kezelt Schwechaton, kapacitása az új központ megnyitásával több mint a duplájára nő – emlékeztetett a lapunkhoz eljuttatott közleményében a cég.

A meglévő és új ügyfeleket kiszolgáló létesítmény nem a légikikötő területén működik, hanem annak közvetlen közelében, a fischamendi DLH SkyLog Parkban.

A Swisspot már meglévő, a reptér légi oldalán belül működő, valamint új központját egy dedikált ingajárattal kapcsolja össze, amelyre egy teljesen elektromos teherautót használnak.

A modern és környezetbarát épületre 260 háztartás éves áramellátásának kitermelésére képes napelem-rendszert szereltek fel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Swissport

A fejlesztéstől a földi kiszolgáló cég azt várja, hogy a légiáru-szállítási iparágban világszerte erősen növekvő keresletből nagyobb piaci részt tud kiszakítani, valamint
plusz kapacitást és nagyobb rugalmasságot tud biztosítani a légitársasági és szállítmányozó ügyfelei részére, a repülőtéren kialakult szűkösséget megkerülve.

A Vienna Airport eközben a napokban nyitotta meg 24 hektáron elterülő, akár 24 megawattos teljesítményű napelemparkját, amely a legnagyobb ilyen erőmű ma Ausztriában, éves teljesítménye a jövőben elérheti a 30 millió kilowattórát, így akár az éves áramfogyasztás egyharmadát megtermelheti.

Forrás: Vienna Airport