Repülőgép-szerencsétlenségben életét vesztette Németországban az egyik leggazdagabb orosz nő, Natalija Filjova, az orosz S7 légitársaság meghatározó tulajdonosa – jelentette hétfőn az ntv német hírtelevízió értesüléseire hivatkozva az MTI.

A beszámoló szerint a vállalkozót szállító kisrepülő vasárnap délután Darmstadt közelében lezuhant és kiégett. A német hatóságok tájékoztatása szerint a fedélzeten hárman tartózkodtak, két orosz állampolgár és a repülő pilótája. Neveiket nem hozták nyilvánosságra. A szerencsétlenség okát és  körülményeit vizsgálják.

Az egyik orosz állampolgár Natalija Filjova volt, ezt a vállalkozó cége, az S7 légitársaság közölte Moszkvában.

Az Aviation-safety.net információi szerint a baleset a Egelsbach-i repülőtér 08-as jelű futópályájának végső megközelítése közben történt. Az orosz Globus Airlines üzemeltetésében lévő, RA-2151G lajstromjelű, Epic LT típusú, egymotroros kisgép a franciaországi Cannes-ból tartott a németországi repülőtérre.

A repülőgép eddig ismeretlen körülmények között Erzhausen település közelében egy mezőgazdasági területen földnek csapódott, majd az azt követően keletkezett tűzben teljesen kiégett. A roncsokat több mint 20 méter hosszú területen találták meg, a fedélzeten tartózkodó két utas és egy pilóta az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Flightglobal információi szerint Filjova az S7 légitársaság 82%-át birtokolta.

Orosz sajtójelentések szerint a másik orosz állampolgár a vállalkozó édesapja volt.

Natalija Filjova a Forbes üzleti magazin becslése szerint 600 millió dolláros (156 milliárd forint) vagyonnal rendelkezett, ezzel a negyedik leggazdagabb nő volt Oroszországban.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!