Olaszország harmadik legnagyobb légitársaságává lép elő a Wizz Air, 12 új útvonalat nyit a Róma-Fiumicino és Milánó-Malpensa repülőterekről, továbbá összesen 8 viszonylaton sűríti járatait, a palermói bázis viszont bezár.

A Wizz Air két Airbus A321neót helyez a Róma-Fiumicino légikikötőben működő bázisára, ahol így már 7 repülőgép állomásozik majd, egy további példány kerül Milánó-Malpensára, ahol ezzel 6-ra bővül a flotta.

A két reptérről összesen 12 új útvonal nyílik, továbbá Róma-Fiumicinóról öt, Milánó-Malpensáról pedig három meglévő útvonalon nő a járatsűrűség.

Róma-Fiumicinóról hét új viszonylat válik elérhetővé: Barcelonába, Göteborgba, Malagába, Párizs-Orlyba, Portóba, Sevillába és Valenciába, amivel 65-re nő a célállomások száma.

Milánó-Malpensáról pedig öt további városba lehet majd eljutni: Cardiffba, Dzsiddába, Marsza Alamba, Rijádba és Jerevánba, ezzel 43-ra bővítve az útvonalakat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
(Forrás: Wizz Air)

A most bejelentett útvonalak 2022 októberében indulnak, a jegyértékesítés már megkezdődött.

A vállalat közleménye szerint a fejlesztéseket követően a Wizz Air Olaszország harmadik legnagyobb légitársaságává lép elő.

A közlés ugyan nem tér ki rá, de a Wizz Air november 3-án bezárja a palermói bázisát, a repülőgépek innen kerülnek át Rómába és Milánóba.