Négygépes állomáshelyet nyit Rómában, és az eddigi legnagyobb olasz útvonalhálózati bővítését hajtja végre a Wizz Air, emellett elindította a Discount Club olasz belföldi piacra szánt változatát is.

A low-cost légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint négy Airbus A321neo repülőgépet állít üzembe Róma-Fiumicino nemzetközi repülőterén 2021 júliusától, ez lesz a Wizz Air 43. bázisa.

A légitársaság 32 új járata 19 országot érint, kiegészítve a meglévő 25, Róma-Fiumicinoról és Róma-Ciampinóról induló útvonalait, így 2021-ben az olasz fővárosból már 57 úti cél válik elérhetővé a fapados céggel.

A négy A321neo repülőgép 32 új útvonalra közlekedik majd, ezek: London-Luton, Liverpool, Eindhoven, Szófia, Tel-Aviv, Casablanca, Marrákes, Míkonosz, Szantorini, Korfu, Zákinthosz, Iráklion, Lárnaka, Fuerteventura, Tenerife, Sarm es-Sejk, Hurghada, Alexandria, Kharkiv, Pristina, Antalya, Bodrum, Keflavík, Marosvásárhely, Konstanca, Szatmárnémeti, Dubrovnik, Split, Faro, Nizza, Prága és Tallinn.

Fotó: AIRportal.hu

A bővítésnek köszönhetően több mint kétszeresére nő a Wizznél elérhető ülőhelyek száma Rómából, amely így évi csaknem 4 millióra nő.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A mai bejelentéssel a légitársaság útnak indítja olaszországi belföldi Wizz Air Discount Clubját is, amelynek egy éves tagsági díja 19,99 eurótól indul, és kedvezményeket biztosít a repülőjegyárakból, valamint egyes plusz szolgáltatások díjaiból.

A Wizz Air 2004-től üzemeltet járatokat Olaszországba, az eltelt évek alatt több mint 40 millió utas vette már igénybe az innen induló vagy ide érkező járatait.

A Róma-Fiumicino repülőterén működő, legújabb bázisának megnyitása az eddigi négy olasz állomáshely (Milánó-Malpensa, Catania, Palermo és Bari) elindítását követő alig egy éven belül valósul meg.

Az új bázis létesítése nemcsak gazdasági növekedést hoz a régió számára, hanem több mint 100 új közvetlen munkahelyet is teremt a légitársaságnál, és több mint 1500 munkahelyet támogat a társult iparágakban.