A Timeshifter nevű applikációval működik együtt a United Airlines, hogy segítse utasait az időzónák átlépése miatt keletkező jetlag leküzdésében. 

Mileage Plus-tagok számára ingyenes, két alkalmas hozzáférést kínál a United Airlines a Timeshifter nevű applikációhoz, amely tudományos alapokon nyugvó tippekkel segíti az utasokat a jetlag leküzdésében. 

A mobilalkalmazás főként a három vagy több időzónát átrepülő utasokat célozza meg, hasznos eszközként szolgálhat számukra az időzónaváltás miatti fáradékonyság megelőzésében vagy leküzdésében. 

A Timeshifter, amelyet alváskutatással foglalkozó tudósok fejlesztettek ki, felvázolja, hogy mikor kellene aludni vagy akár kávét inni a repülőút során annak érdekében, hogy a lehető legkisebb legyen a jetlag hatása.

A jetlag enyhítésében segítő alkalmazást próbálhatnak ki a United hűségprogramjának tagjai (forrás: United)

Az applikáció egy algoritmus segítségével készíti el a személyre szabott tervet, amelynek során figyelembe veszi a repülés részleteit, valamint az illető alvásmintáját és egyéni preferenciáit is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Minden terv tartalmaz: 

  • Útmutatást arra vonatkozóan, hogy az utas mikor kerülje az erős fényt a repülőút során
  • Alvási ütemezést az utas egyéni preferenciái alapján
  • Az optimális koffeinbevitel időzítését
  • Opcionális időzítést az alvást segítő melatonin szedésére, amennyiben az utas ezt választja.

A Mileage Plus-tagok ingyenes hozzáférést kapnak az applikációhoz két általuk választott repülőútra. Egyébként az alkalmazás által gyártott egyéni tervek 9,99 USA-dollárba kerülnek retúr repülőutanként, az éves előfizetés pedig 24,99 dollár.