Sikeresen teljesítette a Lufthansa első Airbus A350-ese szűzrepülését Toulouse-ban, a gép decemberben érkezhet Münchenbe.

Fotó: Lufthansa | © AIRportal.hu

Fotó: Lufthansa

A gép szűzrepülése során későbbi bázisrepülőterére, Münchenbe látogatott három héttel a leszállítás előtt. Az utasok nélküli tesztüzem során a gyártó Airbus mérnökei a repülőgép fedélzeti rendszereit és a gép viselkedését tesztelték minden repülési fázisban.

A német légitársaság várhatóan december 19-én veszi át Toulouse-ban első A350-esét, amelyet további klienc követ majd. Az átvétel után a Lufthansa Technik szakemberei beszerelik a premium economy üléseit, majd február 10-én teljesíti első kereskedelmi járatát a típus München és Delhi között. Az első célállomások között szerepel még Boston is.

A D-AIXA lajstromjelű, MSN74 gyártási számú első gép október elején gurult ki a festőcsarnokból Toulouse-ban, ezt követően felszerelték rá a Rolls Royce Trent XWB hajtóműveket.

A Lufthansa összesen 25 A350-est rendelt, ezek közül tíz kerül a müncheni bázisra. A kérdés csak az, hogy az Airbus tudja-e tartani magát a többi gép leszállítási ütemét, mivel a hírek szerint továbbra is fennállnak azok a beszállítói problémák, amelyek miatt az idénre tervezett 50 átadott A350-es terv meghiúsulhat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Airbus kimutatása szerint október végéig 30 gépet adott át, és most ráadásul a figyelem is megoszlik az 1000-es variáns prototípusainak gyártása miatt.