Sikertelenül zárultak a Miami Air International vagyonelemeinek eladásáról szóló tárgyalások, így megszűnik az amerikai kormányzatnak is dolgozó légitársaság, a munkavállalóknak pedig felmondanak.

Magyar idő szerint pénteken este közölte a Miami Air International vezérigazgatója, Kurt Kamrad az alkalmazottaknak címzett nyílt levelében, hogy a légitársaság vagyonelemeire nem érkezett megfelelő ajánlat, ezért a cég megszünteti a működését.

A tegnapi nappal mindenkinek felmondtak, de az esedékes a járandóságokat kifizetik. A munkavállalók egészségbiztosítása a hónap végéig érvényes, a személyes tárgyaikért hétfőn mehetnek, addig kell visszavinni a náluk lévő céges eszközöket is, a folyamatot biztonsági emberek felügyelik majd.

A Miami Air 2020. március 24-én vonult az amerikai jogszabályok szerinti, úgynevezett Chapter 11-es csődvédelmi eljárásba, az elmúlt másfél hónapban a vezetőség befektetőkkel tárgyalt az egész cég vagy egyes részeinek megmentéséről, de nem érkezett megfelelő ajánlat.

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság Boeing 737-es repülőgépeivel vállalatok, sportcsapatok, VIP-ügyfelek, csoportos utazásokat és hajózásokat szervező cégek, valamint az Egyesült Államok kormányzata és hadserege számára repült charter-járatokat szerte a világban dél-floridai központjából.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az elmúlt hónapokban részt vett a koronavírus-járvány következtében külföldön rekedt állampolgárok kimentésében is, az év elején pedig 4000 katona szállítását hajtották végre az USA és egy közel-keleti bázis között. A Miami Air repülőgépei rendszeresen megfordultak Európában, időnként még a budapesti repülőtéren is.

A légitársaságot 30 éve alapították, majd 1991 októberében kezdte meg működését egy Boeing 727-200-as repülőgéppel. Az utóbbi időszakban hat Boeing 737-800-as volt a flottájában.