Rossz gépre szállított be egy kíséret nélkül utazó gyermeket a United, Svédország helyett majdnem Németországba szállította New Yorkból a légitársaság a fiatalt.

Az észak-karolinai Raleigh-ből Stockholmba utazott a Newark Liberty Nemzetközi repülőtéri átszállással a 14 éves Anton Berg szülői kíséret nélkül a múlt héten.

A gyermek anyja a Unitednél vásárolta meg a repülőjegyet a teljes útra és a légitársaság szabályzata szerint igénybe vette a 150 dollár felárú, szülői kíséret nélkül utazó gyermekek számára kötelező UM-szolgáltatást (unaccompanied minor).

A szolgáltatás lényege, hogy a repülőtéren és az átszálláskor a légitársaság földi kiszolgálójának munkatársa kíséri a gyermeket.

A newarki átszálláskor a gyermeket a földi kiszolgáló munkatársa nem a Stockholmba tartó SAS járatra, hanem az Eurowings düsseldorfi gépére kísérte.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: United

A gyermeknek a gépen lett gyanús, hogy az utasok többsége németül beszél. Ekkor telefonon érte el az anyját, aki sikertelenül próbálta telefonon és a közösségi médiában értesíteni a légitársaságot, hogy a fiát „elkeverték”.

A gyermeknek sikerült az utastársak segítségével értesíteni a légiutasísérőket, így a repülőgép végül nem szállt fel Antonnal a fedélzetén, hanem visszagurult a terminálhoz.

A gyermek viszont ekkor már lekéste a Stockholmba tartó járatot, így végül a légitársaság a koppenhágai járatra foglalta át, így késéssel és plusz egy átszállással érkezett meg Stockholmba.

Később kiderült, hogy az egész mizéria azért történhetett meg, mert a földi kiszolgáló egyik munkatársa rossz beszállókártyát állított ki a gyermeknek, amely a SAS gépe helyett az Eurowingsére szólt. A légitársaság elnézést kért a történtekért.