Történelme során először Finnországon kívül nyit bázist a Finnair, a légitársaság Stockholmból hosszútávú járatokat indít a téli menetrendi időszakban.

Az Airport World a svéd repülőtereket üzemeltető társaságtól kapott információkra hivatkozva írt arról, hogy a Finnair igyekszik lefedni a SAS Scandinavian Airlines által ki nem szolgált piacokat.

A finn légitársaság a téli menetrendi időszaktól Miamiba, Phuketre és Bangkokba összesen heti 15 új járatot indít.

A cég Airbus A350-esei október 22-től hetente 5 alkalommal repülnek Bangkokba, Miami október 23-tól hetente kettő, majd november végétől hetente négy alkalommal lesz elérhető. Phuketre október 24-től heti egy, karácsony táján viszont három járat közlekedik majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Finnair a járatok kiszolgálására három Airbus A350-est állomásoztat majd Stockholmban.

Arról nincsenek információk, hogy ráhordást tervez-e a cég, és hogy miként oldaná ezt meg, de például Helsinki (ahonnan jelenleg nem foglalható jegy Miamiba) és Stockholm között naponta nyolc járatot tervez a téli menetrendben.

A SAS Scandinavian Airlines jegyfoglaló rendszere szerint egyébként Miami újra elérhetővé vált, ide szintén A350-esekkel repül ez a cég is, de Bangkok és Phuket jelenleg nem foglalható náluk.