Útvonalhálózatának bővítéséről, meglévő járatok sűrítéséről és újabbak nyitásáról adott hírt az idei téli menetrendjére nézve a görög Aegean Airlines, amely a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre is nagyobb rendszerességgel fog közlekedni, ráadásul nemcsak télen, hanem nyáron is!

Kapcsolódó cikk, előzmény Felfelé ívelt januárban az Aegean Airlines

Kilenc nemzetközi járattal lesz több az Aegean Airlines idei, október 26-án életbe lépő és 2015. március 28-ig érvényes téli menetrendjében az előző évi azonos időszakhoz képest. A Star Alliance tag görög légitársaság a nyugat-, illetőleg észak-európai régióban a nyáron megkezdett sort folytatva változatlanul fog repülni Stockholm, Koppenhága, Manchester, Zürich és Marseille városaiba.

Miközben a közel-keleti, valamint az észak-afrikai térségre is figyelmet fordítanak: október 26-án indul Abu Dhabi, Bejrút és Ammán, továbbá mintegy három éves kihagyás után ismét elérhető lesz Athénból Egyiptom fővárosa, Kairó is.

Számos meglévő útvonalon pedig a járatok sűrítésére kerül sor, így Barcelona, Berlin, Düsseldorf, Genf, Bécs, Prága, Varsó, Róma és Tel Aviv mellett Budapestre is gyakrabban érkeznek majd Aegean Airlines gépek. Barcelona és Genf heti háromról négyre, Berlin és Prága heti háromról ötre, Bécs és Varsó heti négyről ötre, míg Tel Aviv heti ötről hatra, Düsseldorf heti kettőről négyre, Róma pedig heti kilencről tizenkettőre emelkedik a járatok számában.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Nyáron heti négyszer lesz Aegean-járat

A magyar utazóközönség számára legfontosabb budapesti járatot illetően az Aegean úgy döntött, hogy télen a tavalyi heti két járat helyett háromszor, hétfőnként, csütörtökönként és szombatonként közlekednek Athén és Budapest között, sőt az ünnepi időszakban, december 19-től egészen január 8-ig napi rendszerességre váltanak, akárcsak Berlin, Bécs és Prága esetében.

További jó hír, amelyet a Tensi Aviation-től, az Aegean Airlines magyarországi képviseletét ellátó ügynökségtől kaptunk, hogy a jövő nyári menetrendben Budapest már végig heti négyszer szerepel az Aegean-hálózatban.

Budapest a téli menetrendben

Az előttünk álló téli menetrendi időszakban az Aegean Airlines a hét három napján reggel 09:10-kor indítja budapesti járatát Athénból, amely délelőtt 10:10-kor ér földet a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, ahonnan aztán 10:50-kor száll fel, és veszi vissza útját Athén felé, ahová 13:50-kor érkezik meg. (Helyi idők kerültek feltüntetésre).

Buzás Andrea, az Aegean Airlines megbízottjának tájékoztatása szerint a járatok 2015. március 30-tól október 24-ig bezárólag továbbra is a flotta egyenként összesen 168 üléses Airbus A320-as típusaival fognak közlekedni hétfőnként, keddenként, csütörtökönként és szombatonként.

Az Aegean expanziós politikáját persze a flotta kapacitásainak is bírnia kell. A társaságnak jelenleg 2 darab Airbus A319-es, 28 darab A320-as és 6 darab A321-es áll rendelkezésre járatai teljesítésére, de nemrég rendeltek maguknak közvetlenül az Airbus gyártól további hét darab vadonatúj A320ceo típust, amelyeket már sharklet szárnyvéggel is el fognak látni a nagyobb fokú hatékonyság érdekében. A gépek szállításai jövő júniusban veszik kezdetüket és egészen 2016 elejéig fognak tartani.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!