Az amerikai Southwest utasai új szintre emelték a felelőtlenséget, amivel a saját és utastársaik testi épségét is veszélyeztették a vészkiürítés során.

A légitársaság Boeing 737 MAX 8 típusú repülőgépe még a múlt héten vasárnap szállt fel Havannából a floridai Fort Lauderdale irányába, fedélzetén 147 utassal és 6 fős személyzettel.

A repülőgép a kezdeti emelkedés során madarakkal ütközött, amelynek következtében a jobb oldali hajtóműve is megsérült, az utastér ennek következtében megtelt füsttel.

A pilóták a Havannába történő visszafordulás mellett döntöttek, ahol biztonságosan leszálltak, majd a futópálya elhagyása után egy gurulóúton álltak meg, és elrendelték a fedélzet vészkiürítését.

Az esetről a közösségi médiába felkerült felvételek szerint a vészkiürítés nem az előírásoknak megfelelően zajlott, a legtöbb utas a kézipoggyászaival hagyta el a fedélzetet a vészcsúszdákon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Egyes utasok a szárny feletti vészkijáratokon szálltak ki a repülőgépből, de a bal szárnyon megállva fotózásba, szelfizésbe kezdtek.