Egy idősebb ember többszöri és hangos szellentése miatt tört ki balhé a Transavia minapi Dubaj-Amszterdam járatán. Az eset miatt Bécsben szakította meg az utat a gép kapitánya, és négy utast őrizetbe vett a rendőrség.

Rendkívüli leszállást hajtott végre a járat a veszekedés miatt (Fotó: AIRportal.hu)

„Bűzös járat” néven emlegeti a holland média a Transavia minapi, Dubajból Amszterdamba tartó HV6902-es járatát, amelyen veszekedés tört ki egy szellentő utas miatt.

Az aerotelegraph.com portál beszámolója szerint egy idősebb férfi többször is hangosan szellentett, a vele egy üléssorban helyet foglaló két szomszédja, két fiatal férfi pedig érthető módon ezt nem igazán díjazta, és a jelek szerint az indulatok elszabadultak.

A fokozódó balhé miatt a személyzet többször figyelmeztette a balhézó férfiakat, de mivel ez hatástalan volt, a kapitány Bécsben rendkívüli leszállást hajtott végre.

Ott átadtak négy utast a rendőrségnek, a két veszekedő férfin kívül két nőt is, akik ugyanabban az üléssorban foglaltak helyet. A média beszámolói szerint mindnyájan marokkói származásúak, ám a két férfi és a két nő nem ismerik egymást. Utóbbiak egyike egy huszonöt éves joghallgató lány, másikuk pedig a nővére. A szellentő idős utas pedig folytathatta útját Amszterdamba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság mind a négy érintett utast letiltotta az összes járatáról.

A két nő azonban azt állítja, hogy nem voltak agresszívak, ezért bíróságra is elmennek a Transavia döntését semmissé tenni, és szerintük a személyzet tagjai a reakcióik alapján előítéletesek a marokkóiakkal szemben.

A légitársaság szokásos közlése szerint a járatok biztonsága az elsődleges, és ha egy utas veszélyt jelent, azonnali intézkedés szükséges.

Ugyanakkor a cég bejelentette azt is, hogy kész tárgyalni a lánnyal és nővérével, mert mint hangsúlyozzák, egy ilyen esetnek mindig két olvasata van, és szívesen meghallgatják az ő változatukat is.

Az események egyik szemtanúja, aki nem vett részt a balhéban, kritizálta és túlzottnak minősítette a személyzet reakcióját.