Szemfüles földi kiszolgáló dolgozó akadályozott meg egy újabb földi ütközést október 27-én, szombaton az isztambuli Atatürk repülőtéren.

A Hong Kong Air Cargo felszálláshoz guruló Airbus A330-200F repülőgépe feltehetően eltért a számára kijelölt gurulási útvonaltól, és a repülőtér forgalmi előterén egy olyan gurulási nyomvonalra tévedt, ahol ez a kategóriájú repülőgép nem gurulhat, mert nem fér el.

A láthatóan elbizonytalanodott pilótákat egy a lehetséges ütközésre időben felfigyelő dolgozó akadályozta meg, aki kiugorva a járművéből kézjelekkel figyelmeztette a pilótákat, hogy ne guruljanak tovább. Szerencsére ezt a pilóták időben észre is vették, mielőtt az A330-as bal szárnyvége nekiütközött volna a Turkish Airlines egyik kiszolgálás alatt lévő Airbusának.

A repülőtér vezetője Nurzat Erkal megköszönte az érintett dolgozónak a gyors reakcióját. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a dolgozó azzal, hogy kirohant a gurulóútra a repülőgép elé, több szabályt is megszegett és a saját testi épségét is veszélyeztette.

Az év végén végleg bezárásra kerülő isztambuli Atatürk repülőtéren rövid időn belül két hasonló esemény is történt a közelmúltban, erről itt és itt írtunk.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.