Idén is birtokba vehetik a sportolók szeptember első szombatján a budapesti repülőtér 1-es futópályáját, a 11. Runway Run ismét a naplementében indul, a nevezési lehetőséget pedig a korábbinál szélesebb körben nyitja meg a szervező Budapest Airport. A nevezési díjakból befolyó összeget idén is jótékony célra fordítják.

Szeptember 2-án rendezik meg a Budapest Airport töretlen népszerűségnek örvendő jótékonysági futóversenyét, a Runway Run-t. A sportesemény az elmúlt 10 évhez hasonlóan idén is nemes célt szolgál, a Budapest Airport a nevezési díjakból befolyt teljes összeget a sérült és fogyatékkal élő emberek sportolását segítő SUHANJ! Alapítvány, valamint egy beteg gyermekek gyógyulását segítő alapítvány támogatására fordítja.

Az adományok összege a verseny első, 2013-as megrendezése óta mára meghaladta a 90 millió forintot.

A különleges helyszínen, a budapesti repülőtér lezárt 1-es futópályáján megrendezett verseny hagyományosan a légiközlekedési szakemberek egyik legkedveltebb sporteseménye, amelyen a SUHANJ! Alapítvány sportolói is részt vesznek, és amelyre korlátozott számban civil sportolók is nevezhetnek.

(Fotó: Budapest Airport / Baranyi Róbert)

Utóbbira idén jelentkezési sorrendben lesz lehetősége minden érdeklődőnek, a Budapest Airport online felületein meghirdetett felhívás alapján, ahol 100 fő számára biztosítanak lehetőséget a versenyre történő regisztrációra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mivel a vállalat fontosnak tartja, hogy a sportolás élményét mindenki elsajátíthassa és átélhesse, a hagyományos felnőtt és gyerek távok mellett Örömfutás nevű kategóriát is indít, amelyben a 14 éves vagy annál fiatalabb gyerekek önállóan vagy szülők kíséretében állhatnak rajthoz.

Újdonság, hogy idén először a gyerekek három korcsoportban versenyezhetnek egymással, egy vagy két kilométeres távon. A résztvevők számára a Budapest Airport a felkészülést segítő hathetes edzéstervet állít össze, amelyet az indulók a regisztrációt követően kapnak meg.

Forrás: Budapest Airport