Idén szeptemberben tizedjére is megtelik versenyzőkkel a repülőtéri futópálya. Az évforduló alkalmából a Budapest Airport még különlegesebbé teszi a Runway Run jótékonysági futóversenyt; egyrészt a napnyugta varázslatos fényeiben érkezhetnek a célvonalhoz a résztvevők, másrészt idén a korábbiakhoz képest kétszer annyian kaphatnak páros nevezési lehetőséget az alkonyati futásra.

Szeptember 3-án tizedik alkalommal szervezi meg a Budapest Airport jótékonysági futóversenyét, a Runway Runt, amely idén a megszokott, délelőtti rajttól eltérően a délutáni órákban indul, hogy a futópálya egyedi látványa mellett a naplementében is gyönyörködhessenek a meghívott versenyzők – közölte lapunkkal a repülőtér üzemeltetője.

A Runway Run meghívásos futóverseny, ahol a mezőny nagy részét ugyan a légiközlekedési iparág, hatóságok, légitársaságok és nemzetközi nagyvállalatok képviselői, valamint a SUHANJ! Alapítvány versenyzői alkotják, azonban – a jubileumi alkalom különlegességét tovább erősítve – idén először a repülőtér sokkal nagyobb körben, több csatornán keresztül fog nyitni a nagyközönség felé, hiszen a korábbi évekhez képest a meghívottakon felül most kétszer annyian, összesen százan kaphatnak majd páros nevezési lehetőséget a repülőtéri futásra.

Forrás: Budapest Airport

A sportesemény az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nemes célt szolgál; a repülőtér üzemeltetője a nevezési díjakból befolyt teljes összeget a sérült és fogyatékkal élő emberek sportolását segítő SUHANJ! Alapítvány, valamint a leukémiás betegek gyógyulását segítő Anthony Nolan alapítvány támogatására fordítja.

A Budapest Airport tíz éve, 2013-ban rendezte meg először a Runway Runt, ahol a meghívottak nem mindennapi körülmények között futhatnak; az erre az alkalomra lezárt I. futópályán, versenyzés közben egyedi látványt nyújtanak a távolban fel- és leszálló repülőgépek. Az elmúlt tíz évben összesen több mint tízezer futó állt rajthoz, a nevezési díjakból pedig a Budapest Airport közel 80 millió forintot gyűjtött a támogatott alapítványoknak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.