Az előzetes hírek igaznak bizonyultak: új kézipoggyász-szabályzatot vezetett be a Norwegian, amely szerint a legolcsóbb viteldíj már nem tartalmaz sztenderd méretű, gurulós bőröndöt.

Új kézipoggyász-szabályzatot vezetett be a Norwegian január 23-ától: a legolcsóbb, Low Fare nevű jegytípus nem tartalmaz fedélzetre felvihető gurulós kézipoggyászt, csupán egy 38x30x20 centis, maximum 10 kilós táskát, amely befér az utas előtti ülés alá.

Ez a méret különbözik a Wizz Air és Ryanair kézipoggyász-méreteitől, ugyanis előbbinél 40x30x20, utóbbinál pedig 40x25x20 centis csomag vihető fel ingyen a fedélzetre.

Az új szabályzat egyéb változásokat is hozott: a légitársaság 20-ról 23 kg-ra növelte a feladott poggyász maximális tömegét, valamint a Flex, Premium és Premium Flex viteldíjak esetén a fedélzetre vihető két kézipoggyász együttes súlya az eddigi 10 helyett 15 kg lehet.

A Norwegian új kézipoggyász-szabályzata (forrás: Norwegian)

A Low Fare viteldíjat váltó utasoknak belföldi járatokon fixen 5 brit fontba, nemzetközi rövidtávú járatokon 7 fontba, hosszútávú járatokon pedig 9 fontba kerül a fedélzetre felvihető, megadottnál nagyobb kézipoggyász irányonként, ezt az indulás előtti 4. óráig lehet megvásárolni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Nem érinti az új szabályozás azokat az utasokat, akik január 23-a előtt vásároltak repülőjegyet.

Az új szabályzattal a Norwegian célja az, hogy növelje a járatai pontosságát a gyorsabb beszállási folyamat révén, elkerülve a poggyászok hosszas rakosgatását, ugyanakkor javítani szeretne az utasok repülési élményén is.

Forrás: Norwegian