Újraindul-e a sztrájk januárban? Immár közel egy hónapja tart a sztrájkhelyzet Ferihegyen. A felek hol tárgyaltak, hol csak a sajtón keresztül üzengettek egymásnak. December utolsó heteiben katasztrofális állapotok, nagy tumultus alakult ki az egyetlen működő, 2B terminálon az utasbiztonsági ellenőrök sztrájkja miatt. A légitársaságok felemelték a hangjukat a sok késés és járattörlés miatt és felszólították a feleket a helyzet rendezésére. A Budapest Airport a sztrájk-nyomás enyhítésére görög ellenőröket, a szakszervezetek szerint sztrájktörőket alkalmazott. Karácsony előtt a szekszervezetek a sztrájkot felfüggesztették. Megállapodás még mindig nincs.

Ebben a topikban próbáljuk követni az eseményeket!

A Budapest Airport aláírta a sztrájkmegállapodást

A Budapest Airport vezetése a maga részéről önmagára nézve kötelezőnek tekinti a szakszervezetekkel közösen kidolgozott sztrájkmegállapodást. Bár a dokumentumot még a szakszervezetek képviselői nem látták el kézjegyükkel, a Budapest Airport nevében Jost Lammers vezérigazgató és Zahorán Zsuzsa humánerőforrás igazgató aláírta a megállapodás szövegét.

A megállapodás egy sor, a Budapest Airport dolgozóit érintő munkaügyi kérdésre kínál megnyugtató megoldást, mint például a még érvényben lévő Kollektív Szerződés hatályának meghosszabbítása, az új munkarendekről történő kötelező egyeztetés illetve a kiszervezésekkel kapcsolatos garanciavállalás.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A szakszervezetek a közösen kidolgozott megállapodást nem írták alá. A dokumentum aláírt példányait a Budapest Airport vezérigazgatói titkárságán helyzetük letétbe, hogy bármikor rendelkezésre álljon az érdekképviseletek számára az aláírásra.

Forrás: BA

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!