Zátonyra futottak a még áprilisban megkezdett munkaügyi tárgyalások az SAS pilótái és a cégvezetés között ezért péntek estétől sztrájkba kezdtek a pilóták, a légitársaság több rövidtávú járatát kényszerült törölni.

A SAS egyik Airbus repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A SAS egyik Airbus repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

A svéd belföldi, illetve európai járatokat egyaránt érinti a sztrájk, a hosszútávú járatok még zavartalanul közlekednek az Öreg Kontinens valamint az Egyesült Államok és Ázsia között.

A kellemetlen bejelentésre az után került sor, hogy a zárt ajtók mögött folytatott tárgyalások nem jutottak eredményre, holott a svéd pilótáknak ugyanazokat az ajánlatokat tették le az asztalra, mint norvég társaiknak – állítja közleményében a Scandinavian Airlines.

A kezdeményező a Svéd Közforgalmi Pilóták Egyesülete (Swedish Airline Pilots Association), akik 400 pilótát hívtak sztrájkra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A pénteki napon 40 járat került törlésre, ez az előzetes becslések alapján 4000 utast érintett.

A sztrájkban részt vevő pilóták elsősorban a fizetéseket tartják elfogadhatatlannak, főleg annak fényében, hogy – elmondásuk szerint – az elmúlt évek során a légitársaság pilótái rengeteg áldozatot hoztak annak érdekében, hogy versenyképesebbé váljon a Scandinavian Airlines.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!