Sztrájkba lép az Alitalia és a Meridiana pilótáinak egy része, az akciót hirdető szakszervezetek konkrét okot nem árultak el. A budapesti járatot is törölték.

 | © AIRportal.hu

Az ANSA olasz hírügynökség jelentése szerint az Anpac, az Anpav és az Usb szakszervezetek által kezdeményezett munkabeszüntetés 24 órás időtartamra szól.

Az érdekképviseletek konkrét indokot nem adtak a munkabeszüntetésre. Maurizio Sacconi, a szenátus munkaügyi bizottságának elnöke annyit mondott, hogy az alkotmányban biztosított jogok hatékonyabb érvényesülése, és a munkaügyi törvények modernizálása miatt hirdették meg az akciót.

Az Alitalia honlapján közölte, hogy rendkívüli intézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy a sztrájk hatásait minimalizálják. Több munkatárs dolgozik majd a milánói és római repülőtereken, az utasok legnagyobb részét pedig más járatokra foglalták át.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az Alitalia és a Meridiana hány járatot kénytelen törölni. A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint a légitársaság szerdai, római járatát törölték.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Fiumicino repülőtér adatai egyelőre nem mutatnak járattörlést, Milánó-Linate repülőterének járatinformációi szerint több belföldi és nemzetközi Alitalia járatot töröltek már.