Jelentős kártérítést követel jogi úton az American Airlines egyik utasa, mert állítása szerint a légiutas-kísérő megalázó módon takarólopással vádolta, majd rendőröket is hívtak rá.

A Newsweek dallasi sajtóhírekből és a bírósági beadványból rakta össze, hogy mi történt még tavaly decemberben az American Airlines 2575-ös, Miamiból Dallas felé tartó járatán.

A Boeing 777-es fedélzetén az első osztályon utazott egymás mellett Nathalie Sorensen és vőlegénye, és a szundító nő egyszer csak arra ébredt, hogy a vezető légiutaskísérő kiabál vele. A beadvány szerint mindkét karját megfogta és rázta, azzal gyanúsítva, hogy az általa használt takarót egy másik ülésről “ellopta”.

A vita miatt a nő sírni és reszketni kezdett, a Thor nevű légiutas-kísérőnek pedig azt válaszolta, hogy a vőlegénye üléséről és az ő engedélyével vette el a takarót, valamint kikérte magának a dolgozó eljárásának módját.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Erre a légiutas-kísérő egy figyelmeztető nyomtatványt adott át neki, amiben a Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) balhés utasokra vonatkozó szabályozása és büntetési tételei szerepeltek.

A gép landolása után a nőt hat rendőr kísérte le a fedélzetről, majd egy rövid kihallgatás után szabadon távozhatott.

Sorensen a beadvány szerint feszélyezve, megalázva, megszégyenítve érezte magát, és állítja, mentális egészsége valószínűleg egész életére megtört az eset miatt.

Mindezért a miami illetőségű nő kicsivel több mint 1 millió dollár kártérítést akar kapni a légitársaságtól. Az American Airlines a Newsweeknek küldött levelében azt írta, tanulmányozzák a beadványt, és azt, mi történt a járaton.