René Droese, a Budapest Airport általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettese 17 év után, március 31-én távozik a vállalattól, a szakember a müncheni reptér egyik cégének ügyvezető igazgatója lesz.

René Droese új munkájának fókuszában a bajor főváros légikikötőjének ingatlanfejlesztése áll, amely területen a Budapesten töltött évei során is számos sikert ért el – közölte a Liszt Ferenc reptér üzemeltetője.

René Droese nevéhez olyan jelentős repülőtéri fejlesztések kötődnek, mint a BUD Cargo City, amely 2020-as megnyitása óta felhelyezte Budapestet a légi áruszállítás világtérképére, további utasforgalmi kapacitások az 1-es móló révén, az új Terminál Parkoló, a 2-es terminál közvetlen közelében megépült, illetve jelenleg is épülő szállodák és számos olyan kapacitásfejlesztés, amelyek hozzájárulnak az utasforgalom hatékony és gördülékeny kezeléséhez.

(Forrás: Budapest Airport)

A szakember által vezetett projektek közé tartozik továbbá a 3-as terminál előkészítése, valamint számos infrastrukturális fejlesztés, köztük hangárok, logisztikai létesítmények, irodaépületek felújítása, valamint postai létesítmények olyan repülőtéri partnerek számára, mint a DHL, a Fedex, a Magyar Posta, a Wizz Air, a Lufthansa Technik és az Aeroplex.

„Én, a Budapest Airport teljes csapata, valamint a tulajdonosok is hálásak vagyunk René Droese több mint tizenhat éves, elkötelezett és professzionális munkájáért, amely nemcsak ahhoz járult hozzá, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Európa egyik legjobb légikikötőjévé vált, hanem ahhoz is, hogy a BUD Cargo City felkerült a légi áruszállítás térképére, mint Közép-Kelet-Európa egyik legfontosabb és legdinamikusabban növekedő cargo központja” – mondta Kam Jandu, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: „Renének a legjobbakat kívánjuk új munkaköréhez. A Budapest Airport az eddigi lendülettel fog tovább fejlődni, és világos utódlási tervvel rendelkezik, hogy a már elért eredményekre építhessen.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.