Március végén elhagyja az USA Szövetségi Légügyi Hivatalát (FAA) Steve Dickson, a szervezet jelenlegi első embere mindössze a felét töltötte ki az 5 éves mandátumának.

Steve Dickson február 16-án értesítette Joe Biden elnököt távozási szándékáról, utódját egyelőre nem nevezték meg.

A vezető személyes okokkal indokolta döntését, a munkatársainak címzett levelében azt írta, hogy többet szeretne családjával lenni, akiktől sok támogatást és erőt kapott az elmúlt időszakban, de munkája és a pandémia miatt kevés időt tudott velük tölteni.

Steve Dickson az FAA vezetője a 737 MAX 7 tesztpéldány kapitányi ülésében. (Forrás: FAA)

A szakember 2019 augusztusában került a Szövetségi Légügyi Hivatal élére, munkáját a 737 MAX-krízis és a 787-es programmal kapcsolatos minőségi problémák kezelése határozta meg, az utóbbi hónapokban pedig a légiközlekedés szereplőinek érdekeit képviselte az 5G mobilhálózat kapcsán, a telekommunikációs szolgáltatókkal szemben.

A Boeing 737 MAX repülési tilalmának feloldásánál közvetlen, vezető szerepet vállalt, sőt az egyik berepülésen maga vezette a tesztpéldányt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Dickson korábban 30 évig volt a Delta Air Lines dolgozója, pilótaként Boeing 727, 737, 757, 767 és Airbus A320 típusokon repült, a légitársaságnál az üzemeltetésért felelős szenior alelnöki posztot töltötte be ottani karrierje végén.