Közvetlen Teherán – Budapest – Teherán járatot indít az Iran Air a 2018-as nyári menetrendben.

Frissítés: A járat indítását bizonytalan időre elnapolta a légitársaság.

Az iráni légitársaság járatai 2018 március 31-től október 27-ig hetente egy alkalommal, szombatonként repülnek Budapestre IR 753/752-es járatszámmal
– a repülőjegy foglalási rendszerek adatai szerint.

Fotó: AIRportal.hu

A járatok szombati napokon helyi idő szerint 19:45-kor indulnak a teheráni Imam Khomeini Nemzetközi repülőtérről és 21:45-kor szállnak le Ferihegyen, ahol a menetrend szerint másfél óra alatt készítik fel a gépeket a visszaútra.

Budapestről 23:15 perckor szállnak fel a járatok Teherán felé, ahova helyi idő szerint vasárnap hajnalban, 05:55-kor érkeznek meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járatokat a kiadott menetrend szerint a légitársaság Airbus A300-as repülőgépei teljesítik, a két város közötti repült idő a menetrendi adatok szerint négy és fél óra.

Az Iran Air Airbus A300-as és A310-es repülőgépei nem ismeretlenek Ferihegyen, a légitársaság számos észak és nyugat-európai járata rendszeresen hajtott végre technikai leszállást Budapesten az országgal szembeni embargó évei idején. A légitársaság járatai egyes reptereken nem kaptak üzemanyagot, így a visszaúton Budapesten álltak meg tankolni, utasokat itt nem vehettek fel.

Az embargó végeztével az Iran Air repülőgépei teljesen eltűntek Budapestről. A perzsa ország állami légitársasága hatalmas, több száz darabos repülőgép megrendeléseket adott le flottája megújítására az Airbus, a Boeing és az ATR felé is. A flotta megújítása egyelőre lassan halad – ennek részleteiről kapcsolódó cikkeinkben írtunk részletesen.