A svédországi Arctic Bath Hotel a világ egyik legkülönösebb szálláshelye: télen jégbe fagyva áll a Lule-folyón, nyáron pedig ‘lebegő hotelként’ működik. Ha szerencsénk van, innen akár a sarki fényt is megcsodálhatjuk.

Az Arctic Bath Hotel igazán egyedülálló élményt fog nyújtani vendégei számára: az északi fényt egy távoli, sarkvidéki folyó közepén lebegve tekinthetik meg. Lehet ezt még fokozni?

Így fog kinézni a hotelszoba (forrás: Arctic Bath Hotel)

A hotel kör alakú, lebegő fákra (vagy fészekre) emlékeztető főépületében négy szauna, egy spa-központ, egy hideg kültéri fürdő, egy forró fürdő, tusolók, öltözők, valamint egy étterem és bár állnak majd a vendégek rendelkezésére.

Ezek közül a legkülönlegesebb a hideg kültéri fürdő, amely az épület közepén található, és közvetlenül a Lule-folyóba nyílik. Itt valószínűleg sokkal kellemesebb lesz nyáron fürdeni, mint télen – hacsak nem bírjuk kifejezetten jól a jéghideg vizet.

A szállodának 12 szobája lesz, amelyek közül 6 a szárazföldön helyezkedik el, 6 viszont nyáron a vízen úszik, télen pedig belefagy a folyó vizébe. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
(forrás: Arctic Bath Hotel)

A hotel csak 2020 februárjában nyílik majd meg, azonban már most lehetőségünk van szobát foglalni a 2020. február – 2021. február közötti periódusra.

Ehhez azonban mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk: a “legolcsóbb” kétágyas szoba egy éjszakára 296 ezer forintba kerül, ha pedig napi három étkezést és reptéri transzfert is igénybe szeretnénk venni, akkor ez az összeg felkúszik 425 ezer forintra.

A hideg vizű medence a hotel közepén helyezkedik el (forrás: Arctic Bay Hotel)