A jövő év tavaszán negyvenöt napos pályazár következik a Dubaji Nemzetközi Repülőtéren (DXB). A déli aszfaltcsík teljes burkolatát kicserélik ez idő alatt, a légiforgalmat emiatt korlátozni kell majd. 

Ismét szűk időszakra készül a Dubaji Nemzetközi Repülőtér: ezúttal a déli futópálya teljes felületének rekonstrukciója következik. Az aero.de cikke szerint jövőre kerül sor a felújításra a légikikötőt üzemeltető vállalat hétfői közleménye alapján.

Negyvenöt napon át, 2019. április 16-tól május 30-ig tart majd a 12R/31L jelű futópálya aszfaltfelületének lecserélése és a világítás megújítása, teljes lezárással.

A közlés szerint mintegy hatvanezer tonna aszfaltot és nyolcezer köbméter betont mozgatnak meg a beruházás során, illetve ötezer-ötszáz lámpatestet is érint a munka.

Ismét jelentős korlátozások elé néz a dubaji fő légikikötő legnagyobb használója (Fotó: Emirates)

Vélhetően minden ide közlekedő légitársaság, de főként az Emirates és a Flydubai forgalmát egyaránt érinti majd a beruházás, hiszen egypályás üzemre kénytelen átállni a reptér erre az időre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kisegítő reptérként ismét szerepet kaphat a város szélén lévő Dubai World Central repülőtér, ahogy az már 2014-ben is történt. Akkor, mint arról beszámoltunk, mindkét futópályán végeztek javításokat, és a forgalmat mintegy negyedével kellett csökkenteni.

De a mostani beruházással megújuló délin akkoriban csak kisebb munkálatok folytak harminc napon át, május elsejétől 31-ig. Az északin azonban mélyrehatóbb rekonstrukciót végeztek, több mint másfél hónapon át, május 31-től július 20-ig. Vélhetően ennek mintájára újul meg most a másik futópálya.

Az Emirates-központként működő Dubaji Nemzetközi Repülőtér tavaly több mint 88 millió utast fogadott és indított, amely az előző évhez képest 5,5 százalékos növekedés.