A természet közelségét és Finnország igazi arcát szeretnék bemutatni a főváros repülőterén a megújult, Aukio névre keresztelt új utasforgalmi területen.

Finnország lenyűgöző környezeti adottságait igyekeznek már a főváros repterén bemutatni az országba utazó, illetve itt átszálló utasoknak. Helsinki légikikötőjében az Aukio nevű új belső terület február 8-án nyílt meg a nagyközönség előtt, miután korábban több tesztnapon is bejárhatta néhány önként jelentkező.

Forrás: Finavia

Az Aukio berendezésének stílusa az ország természeti szépségeit igyekszik bemutatni. Az egyik leglátványosabb elem minden bizonnyal a rendezvényterem névre keresztelt területén található LED-es panel, amely az utasok feje fölött fut körbe, és az ország különböző nemzeti parkjaiban rögzített felvételeket sugározza, így például a havas tájat, vagy az északi fényt.

Forrás: Finavia

A látványelemek mellett azonban más területeken is fejlesztették a repteret. Megújították a biztonsági ellenőrzés területét, könnyebb és gyorsabb lett az átjutás az új és fejlettebb technológiájú röntgenkapuknak, illetve csomagvizsgáló berendezéseknek köszönhetően.

Új üzletek találhatók a repülőtéren, többek között például finn prémium kategóriás márkák, valamint a japán Ajisen Ramen étterem egysége, utóbbinak ez a második európai vendéglője, Ázsiában 900 helyszínen van jelen.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Finavia

Nyílt egy prémium váró is, amelyet belépődíj ellenében bármelyik utas használhat, függetlenül attól, hogy milyen osztályra szól a beszállókártyája.

Forrás: Finavia