Az Air France, a KLM és a Delta a sikeres transzatlanti együttműködésének tizedik évfordulóját ünnepli. A kooperációnak köszönhetően a csoport vezető szerepet foglal el az iparágban, és mások számára is követendő irányvonalat mutat – közölte a KLM.

A három légitársaság az elmúlt évtizedben közös erővel új utakat nyitott meg Európa és Észak-Amerika között, illetve javítottak az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatáson.

A hét központ – 5 az Egyesült Államokban és 2 Európában – köré épített hálózati együttműködés az Egyesült Államok, Kanada, Mexikó és Európa közötti útvonalakra terjed ki.

„Ezalatt a 10 év alatt közös észak-atlanti vállalkozásunk a legfejlettebb példájává vált annak, mit hozhat egy jól működő légitársasági együttműködés. A Deltával alapított közös vállalkozásunk sikere a sokrétűségben rejlik, amely minden igényhez igazodik, magán- és vállalati ügyfelekéhez egyaránt. Integrált kereskedelmi csapatainkkal együtt törekszünk arra, hogy az utazás során a legjobb szolgáltatást nyújtsuk ügyfeleink számára. Nagyon büszkék vagyunk eddig elért eredményeinkre, és nagyon várjuk közös vállalkozásunk bővülését” – mondta Patrick Alexandre, az Air France–KLM csoport kereskedelmi, értékesítési és szövetségi ügyvezető alelnöke.

Forrás: KLM

Az utasoknak kedvező fejlemény, hogy a három légitársaság 38-cal több Észak-Amerikán és Európán átívelő, csúcsidőben induló repülőjárattal rendelkezik, mint 10 évvel ezelőtt. Ezzel több mint 270 napi transzatlanti járatra bővítve a számot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mivel még több légiközlekedési átszállási csomópont érhető el a cégek kínálatában, az utasok könnyebben csatlakozhatnak olyan észak-amerikai és európai reptereket érintő járatokhoz, mint a Detroit-Párizs vagy az Atlanta-Amszterdam útvonal. Az együttműködésnek köszönhetően olyan új, nem központi amerikai-európai várospárok is elérhetők, mint Indianapolis–Párizs, Raleigh/Durham–Párizs, Dallas-Fort-Worth–Párizs és Tampa–Amszterdam.

Lehetőség van mérföldek gyűjtésére is, amelyeket számos előnyre lehet beváltani, beleértve a magasabb kategóriájú hely igénybevételét, az adott légitársaság törzsutas-programján keresztül.

„Az elmúlt 10 év alatt nagyon sok mindenre lehettünk büszkék. Sikerünk kulcsa az innováció és ügyfeleink utazási élményének folyamatos fejlesztése iránti elköteleződésünk” – mondta Steve Sear, a Delta globális értékesítési elnöke és ügyvezető alelnöke.

„Ügyfeleink díjnyertes szolgáltatásban részesülhetnek, illetve rendszerünk és csapataink szoros együttműködésben dolgoznak a reptereken, az értékesítésnél, a hívóközpontoknál és belső ügyintézésnél is. Nemrég kiterjesztettük együttműködésünket Afrikára, annak érdekében, hogy jobb utazási lehetőségeket kínáljunk az új és a már meglévő ügyfelek számára.”

A Delta, az Air France és a KLM társulásának alapját a KLM és a Northwest Airlines közötti korábbi megállapodás képezi.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió 2007-es Nyitott Égbolt egyezményét és a Northwest Airlines Delta légitársasággal való egyesülését követően, az Air France–KLM csoport 2009. május 20-án bejelentette hosszútávú együttműködését a Delta légitársasággal.

Egy évvel később az Alitalia is csatlakozott az együttműködéshez, ezzel új repülési lehetőségeket nyújtva Észak-Amerika és Olaszország között. A Delta tavaly egy 375 millió eurós befektetésnek köszönhetően 10%-os részesedést szerzett az Air France–KLM csoportban.