Tíz éves csúcson van a cseh CSA profitja a rendkívül nehéz környezet ellenére is, a légitársaság az első félévben 47,3 millió korona üzemi eredményt produkált.

Kapcsolódó cikkek Nyereséges lett a CSA

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

Annak fényében is szép eredmény ez a CSA-tól, hogy egy évvel korábban még 154,1 millió cseh korona üzemi veszteségről adtak számot, ugyanakkor az év végén már 224 millió korona nyereségről számoltak be.

A CSA lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint az első félévben 1 millió utast szállítottak, amely 12 százalékkal jobb, mint az előző évi 903 ezer. Emellett a társaság 8 százalékkal növelte a kapacitásokat, a járatok átlagos töltöttsége nem változott és továbbra is 70 százalék körül mozog.

Közleményében a légitársaság azt hangsúlyozta, hogy az európai biztonsági problémák, valamint az erős verseny miatti kényszerű jegyár-csökkentés ellenére is nyereséggel zárták a félévet. A tavalyihoz mérten jobb eredmény elsősorban a jobb flottakihasználásnak köszönhető, amely 17 százalékot javult az elmúlt évihez képest.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezek mellett a korábban végrehajtott átstrukturálás is segít a cégnek a költségek alacsonyan tartásában, és most már a kiegészítő szolgáltatásokból folyó bevétellel is tudnak gazdálkodni.

Az 1923-óta repülő, jelenleg a Korean Air 44 százalékos tulajdonában álló CSA a várakozások szerint 180 millió cseh korona üzemi eredménnyel zárhatja az üzleti évet.

Jelenleg a nyári menetrendben a cseh nemzeti légitársaság 47 úticélra indít járatokat, idén 11 új város vált elérhetővé.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!