A repülőtér-üzemeltető Runway Run futóversenyének többmillió forintos bevételét idén is jótékony célra fordítja – közölte a Budapest Airport.

Évente egyszer sportolók veszik birtokba a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lezárt I. futópályáját.

A 10. Runway Run 1042 indulója a naplemente hangulatos fényeiben állhatott rajthoz, versenyzők 17 óra 30 perckor vághattak neki a választott távnak a lezárt I. futópályáján.

A verseny nevezési díjaiból befolyt összeget a Budapest Airport az idén is jótékony célra fordítja, részben a sérült emberek integrált sportolását támogató SUHANJ! Alapítvány, részben pedig a leukémiás betegek gyógyulását célzó brit Anthony Nolan részesül az összegből.

A különleges hangulatú versenyen idén is együtt futottak a Budapest Airport légiközlekedési szakemberei és a reptérüzemeltető meghívott partnerei, az iparág, más nemzetközi nagyvállalatok, illetve a hatóságok képviselői és a SUHANJ! Alapítvány sportolói.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
(Fotó: Budapest Airport / Baranyi Róbert)

Az egyéni indulók közül az 5 kilométeres távon a női mezőnyben Gelencsér Gabriella (00:20:45), a férfiak közül pedig Csuka Balázs (00:17:42) bizonyult a leggyorsabbnak, a 10 kilométeres verseny végén pedig Votin Anna (00:42:04) és Petrus Oleksandr (00:36:20) állhatott a dobogó legfelső fokára. Díjazták a leggyorsabban célba érő látássérült, kézi meghajtású kerékpáros és futókocsis indulót is; ezekben a kategóriákban Osbáth Tibor (10 kilométeren 00:46:55), Schober László (10 kilométeren 00:27:36) és Dubóczki Sarolta (10 kilométeren 00:50:55) nyerték a versenyt.

A vállalati csapatok mezőnyének kategóriagyőztesei:

  • Üzleti szolgáltatások kategória: KPMG
  • Repülőtéri kereskedelmi csapat kategória: SSP
  • Repülőtéri hatóság kategória: Nemzeti Adó- és Vámhivatal
  • Légitársaság kategória: Czech Airlines
  • Repülőtéri csapat kategória: Budapest Airport

A jubileumi Runway Run versenyt az Airbus, a Celebi, a Credit Express, a Heinemann, a KPMG, a Lufthansa Systems, a Lufthansa Technik, a Nutri8, a PWC, a SITA, a Smarteq, az SSP, a Turkish Cargo és a Z&Z cégek támogatták.