Újabb mentőcsomagot igyekszik kizsarolni az American Airlines, mondván, ha további bértámogatást kapnak, akkor nem lesznek elbocsátások.

Mint arról korábban beszámoltunk, az amerikai légitársaságok egyenként dollár-tízmilliárdos nagyságrendű állami támogatásban részesültek, amelyet csak a dolgozók bérére költhettek, és cserébe vállalniuk kellett, hogy szeptember végéig nem rúgnak ki senkit.

A határidő lassan lejár, és a nagyobb cégek már jelezték, összesen közel százezer ember veszítheti el állását.

Forrás: American Airlines

A Reuters friss híre szerint az American Airlines 40 ezerrel csökkentheti dolgozói létszámát, ezen belül 19 ezer fős csoportos létszámleépítést tervez októberben.

A légitársaság 25 milliárd dollárt kapott bértámogatásra, ám a pénz lassan elfogy, a forgalom fellendülésének pedig semmi jele, ezért a cég a Kongresszushoz fordult újabb 25 milliárd dolláros segítségért.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A tárgyalások azonban megakadtak, ezért is próbál a cég nyomást helyezni a döntéshozókra.

Doug Parker vezérigazgató a hírügynökség szerint a dolgozóknak írt levelében azzal indokolta az újabb mentőcsomag szükségességét, hogy az első elfogadásakor feltételezték, őszre már kontroll alatt tarthatják a vírust, és fellendülhet a turizmus.

Fotó: AIRportal.hu

A Delta Air Lines hétfőn 3000 pilóta elbocsátását helyezte kilátásba, de a szám a fizetéscsökkentés elfogadásával csökkenhet, a United még korábban 36 ezer álláshely megszüntetését irányozta elő, de végső számot azóta sem közölt.

A fapadosok közül a Southwest Airlines bizodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy nem kell idén csoportos létszámleépítést végrehajtania, mert a vártnál többen fogadták el a juttatásokkal járó önkéntes felmondást.