Október végétől megszünteti három, Bécsből közlekedő járatát a Eurowings. A Lufthansa-diszkont vélhetően az osztrák főváros repterén kibontakozó fapados forradalom, a túlkínálat miatt döntött így.

Visszavonul három útvonalról az osztrák Eurowings-részleg (Fotó: AIRportal.hu)

Jelentős növekedésnek indult a régió hasonló reptereinél eddig kisebb diszkont kínálat Bécsben az elmúlt hónapok során, miután egymás után jelentek meg a low-cost cégek.

A schwechati “fapados forradalom” újabb állomásaként azonban most nem újabb bővülésről, vagy légitársaság megjelenéséről érkeztek hírek: a Lufthansa-leány Eurowings ugyanis járatmegszüntetésekről döntött – írja az aero.de portál.

Vélhetően a nagy verseny és a túlkapacitások miatt a Lufthansa-diszkont október 28-tól törli a Bécsből Lárnakába, London-Stanstedre és Nizzába közlekedő járatait.

Előbbi útvonalon az Austrian, a Level és a Laudamotion jelent konkurenciát (novemberől már a Wizz Air is), Stansted felé a Laudamotion és a Level, a dél-francia városba pedig az Austrian és a Wizz Air.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mint ismert, az egykori Air Berlin-leánycég Nikiből a Ryanair segítségével újjászervezett Laudamotion, de a Wizz Air, illetve az IAG-holding fapadosa, a Level is sorra megjelent az osztrák fővárosban, sőt, egyre-másra további bővítésről döntöttek. Hozzájuk képest a Eurowings (itteni bejegyzésű cégével, a Eurowings Europe révén) már korábban is számos járatot üzemeltetett az osztrák fővárosban.

A bécsi fapados piac alakulásáról szóló összefoglalónkban megírtuk, a diszkont légitársaságok itteni piaci részesedése 17%-ról húszra növekedett tavasszal, és még az idei évben eléri a 25%-ot a tavaly 24,4 millió utast kezelő reptéren.