Megállapodott a német vasútvállalattal a Lufthansa a frankfurti repülőtér és több nagyváros közti kapcsolat fejlesztéséről, a légitársaság fapados leánycége, a Eurowings pedig Berlinben nyit bázist.

A Lufthansa Express Rail hálózat fejlesztését tűzte ki célul a német légitársaság és a Deutsche Bahn, a most megközött egyezség szerint öt újabb várossal kötik össze a frankfurti légikikötőt. A Sprinter elnevezésű, gyorsvasúti járatok száma 2021 második felében bővül.

Fotó: Lufthansa

Jelenleg naponta 134 ráhordó vasúti járat közlekedik Németország legforgalmasabb repülőtere és a környező városok között, a kínálat júliustól Hamburggal és Münchennel, decemberben Berlinnel, Brémával, valamint Münsterrel bővül.

Emellett a már meglévő hálózaton is fejlesztenek, München és Köln között két óra alá csökken a menetidő, Frankfurtból Münchenbe és Nürnbergbe naponta kétszer közlekednek majd az olyan vonatok, amelyek csak a két végállomáson állnak meg.

A vasúti járatokon továbbra is lehetőség van helyfoglalásra, a cégek egy jeggyel biztosítják a csatlakozást, Miles & More hűségpontok is gyűjthetők, a prémium osztályon utazók pedig használhatják a vasút üzleti váróit, és ingyenes étkezést biztosítanak számukra a vonaton.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: Eurowings

A Eurowings a honlapján közölte, hogy április elsején új bázist nyit az új berlini repülőtéren, ahol három Airbus A320-ast fog állomásoztatni. Mint ismert, a Lufthansa ugyan napi több belföldi járatot is teljesített a fővárosba, de bázist nem létesített az akkor még Tegelen lévő légikikötőben.

Újra lesz légi összeköttetése a cégnek Berlin és Köln, Düsseldorf, illetve Stuttgart között, e városokba naponta három járat lesz, emellett Mallorca, a Kanári-szigetek, valamint több görög, osztrák, horvát és egyiptomi célállomás is elérhetővé válik a német fővárosból a légitársaság járataival.

A bázisnyitással több mint száz munkahely létesül Berlinben, a cég szerint így sokan, akik korábban ottani bázison szolgáltak más cégeknél, most visszatérhetnek a fővárosba.

Jens Bischof, a Eurowings vezetője azt mondta, Berlin turistamágnes volt a járvány előtt, és bizonyosan az is marad, ezért Németország első számú üdültető légitársaságaként logikus, hogy még tovább erősítik a jelenlétet az új reptéren, ahol a közlés szerint februárban minden harmadik indulást Eurowings járat teljesített.