Több mint egymilliárd dollárt fektet memphisi bázisának fejlesztésébe a FedEx amerikai csomagküldő cég, hogy növelje ottani létesítményeinek kapacitását és hatékonyságát.

A 2019 és 2025 közötti időszakban egymilliárd dollárt tervez befektetni az amerikai Memphisben működő fő bázisának és elosztóközpontjának fejlesztésébe az amerikai csomagküldő cég.

A Memphis Tennessean Nemzetközi Repülőtér jelenleg, főképp FedEx Express légitársaság által kezelt csomagoknak köszönhetően, a világ második legnagyobb teheráru forgalmat bonyolító reptere, a postacég háromszázezer dolgozójából tizenegyezret itt foglalkoztat.

A modernizáció és fejlesztés biztosítja ügyfeleink számára a kiemelkedően magas színvonalú szolgáltatást a világ minden táján, emellett dolgozóink számára is még jobb munkakörülményeket teremt
– mondta el Frederick W. Smith, a FedEx vezérigazgatója a CH Aviationnek.

A most bejelentett fejlesztés a tervek szerint nem csak a már meglévő infrastruktúra fejlesztéséből, a csomagkezelő és egyéb rendszerek fejlesztéséből áll majd, de új épületek felhúzásából is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezek részét képezi majd egy új kamion és teherautó rakodóközpont, és egy új, kifejezetten a túlméretes vagy speciális alakú csomagok és tárgyak kezelésére specializált épület.

A FedEx Express egyik Boeing 777F szállítógépe. (Fotó: AIRportal.hu)

A FedEx csomagküldő cég FedEx Express nevű, légitársaságként működő leányvállalatát 1971-ben alapították, működését ténylegesen 1973-ban kezdte meg.

A szállított áru mennyiségét tekintve a világ legnagyobb cargo légitársasága, flottája 376 darab sugárhajtású repülőgépet számlál, és további 75 darabra van megrendelése.

Emellett FedEx Feeder nevű, kisebb légcsavaros gépek üzemeltetésével foglalkozó leánycége sem mondható kicsinek 284 gépes flottájával.

Mint arról portálunk is beszámolt, ez a légitársaség lesz majd az európai ATR 72-600F turbó légcsavaros teherszállító gép indító légitársasága is, ebből a típusból harminc példányra biztosan igényt tart cég, és további húsz gépre van opciós joga.