Rekordot döntött ez Emirates légitársaság, ugyanis márciusban több mint 1 millió – egészen pontosan 1 037 016 – utas használta a fedélzeti Wi-Fi szolgáltatást repülés közben.

Forrás: Emirates

Az utazók többnyire mobileszközökkel kapcsolódtak az internetre: több mint 94 százalékuk okostelefonon keresztül netezett, a felhasználók között pedig kétszer annyi volt az iOS, mint az Android operációs rendszerrel rendelkező készülék.

Tablettel csak az utasok 2 százaléka csatlakozott a világhálóra, a többiek pedig laptopot vagy más eszközt használtak.

A vezeték nélküli hálózat az Emirates flotta gépeinek 98 százalékán elérhető, többek között az összes A380-as, B777-300ER és B777-200LR repülőgéptípuson.

Minden utas számára 20 MB ingyenes adatforgalmat biztosítanak, az Emirates Skywards hűségprogram tagjai pedig exkluzív szolgáltatásokat is igénybe vehetnek a tagsági szintjüktől és az utazási osztályuktól függően (a First és Business osztályon utazók például korlátlanul élvezhetik a Wi-Fi szoltáltatást). Márciusban tízből kilenc utas használta ki az ingyenes adatforgalom nyújtotta lehetőségeket, és jelentkezett be díjmentesen.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az egy utasra jutó legmagasabb adatmennyiséget egy Emirates Skywards hűségprogram tag használta, aki a Dubajból Johannesburgba tartó útja során végig a világhálón szörfölt, és 4,9 GB adatforgalmat bonyolított.

A hálózati kapcsolat bővítésének köszönhetően az Emirates folyamatosan fejleszti a fedélzeten elérhető sávszélességet. Az internetkapcsolat ma már alapvető szolgáltatás és egyben elvárás is az Emirates utasok részéről, amit az is jól mutat, hogy a fedélzeti Wi-Fi iránti igény minden hónapban folyamatosan növekszik. Márciusban a legtöbben az EK215-ös, Dubaj-Los Angeles járaton csatlakoztak a világhálóhoz: összesen több mint 6 000 utas használta a fedélzeti Wi-Fi-t.

Forrás: Emirates