Bár korábban már tudható volt, hogy bázist nyit Münchenben a Lufthansa-leány Eurowings, most néhány részletet is elárultak. A fapados cég négy darab A320-ast állomásoztat jövő tavasztól a bajor fővárosban, és több mint harminc célállomásra repül majd.

Ahogy az eddig is ismert volt, a low-cost konkurencia megjelenése miatt Münchenben is bázist nyit a Lufthansa-csoporthoz tartozó fapados leánycég, a Eurowings.

Most néhány részletet is közölt a német low-cost cég: négy darab A320-ast helyeznek a müncheni bázisra, és több mint harminc célállomásra kínálnak majd innen járatokat jövő március végétől.

Megjelennek a Eurowings Airbusai a bajor főváros repterén is (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Megjelennek a Eurowings Airbusai a bajor főváros repterén is (Fotó: AIRportal.hu)

Az aero.de cikke szerint további konkrétumokat az e héten tartandó sajtótájékoztatón ígérnek, amelyen Karl Ulrich Garnadt, a Lufthansa igazgatótanácsának tagja és Michael Kerkloh reptérigazgató beszél majd.

Bár eddig is jelen volt a müncheni reptéren a Eurowings, de csak Dortmuntból repült be ide. Mint ismert, egy évvel ezelőtt az Air France–KLM fapados leánycége, a Transavia jelent meg a bajor főváros nemzetközi légikikötőjében, de más hasonló vállalatok, mint például az Easyjet is üzemeltetnek járatokat. A Transavia szintén négy repülőgépet állomásoztat Münchenben, és huszonegy célállomásra heti száz járatot kínál.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ahogy arról az AIRportal.hu is beszámolt, Lufthansa-illetékesek nemrég arról is beszéltek, hogy Frankfurtban is bázist nyithat a Eurowings – miután a Ryanair bejelentette, hogy jövő tavasztól két gépet állomásoztat a legnagyobb Lufthansa-csomópontban, és hogy ez még csak a kezdet a terveik szerint.