A március végével zárult 2021-2022-es pénzügyi évben 1,54 milliárd dolláros rekordszintű nettó nyereségről számolt be a Qatar Airways Group. Ez 200 százalékkal több, mint a működésének eddigi 25 éve alatt jelentett legmagasabb eredmény, sőt a járvány kezdete óta a dohai cég lett a legnyereségesebb a világ légitársaságai között.

A vállalat bevétele 14,4 milliárd USA-dollárra nőtt, ami 78 százalékkal több az előző évhez képest, és 2 százalékkal magasabb, mint a 2019-2020-as teljes, járvány előtti pénzügyi év eredménye.

A Qatar Airways 18,5 millió utast szállított, ami 218 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, az utasszállításból származó bevételek pedig 210 százalékkal nőttek.

Forrás: Qatar Airways

A Qatar Airways Cargo bevételeinek növekedése is folytatódott, és 25 százalékkal haladta meg az előző időszakét, a tonnakilométerben mért áruszállítási kapacitás ugyanilyen mértékű növekedése mellett. Az üzletág bevételei elérték az utasszállításét, és jelentős mértékben hozzájárultak a cég nyereségességéhez.

A csoport 34 százalékos EBITDA-arányos nyereséget ért el 4,9 milliárd dollárral, ami 53 százalékos növekedés az előző évi 3,2 milliárd dolláros EBITDA-hoz képest. A csoport az elmúlt időszakban jelentős költségcsökkentést hajtott végre, bezárta budapesti ügyfélszolgálati irodáját is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A katari nemzeti légitársaság útvonalhálózata 2021-2022-ben több mint 140 úti célra bővült, új összeköttetéseket nyújtva például az elefántcsontparti Abidjan, a zambiai Lusaka, a zimbabwei Harare, a kazahsztáni Almati, valamint a nigériai Kano és Port Harcourt felé.