Egy Airbus A321-essel hat repülőgépesre bővíti bécsi bázisát a Wizz Air december közepétől és hat új útvonalat is indít a low-cost légitársaság a schwechati repülőtérről.

A Wizz Air tovább emeli a tétet Bécsben, a low-cost légitársaság hat új útvonalat indít Alicante, Bréma, Kisinyov, Nápoly, Oslo és Portó irányába.

A légitársaság emellett növeli a járatszámot két meglévő, Bécs és Eindhoven, valamint Bécs és Tel Aviv közötti útvonalain.

A most bejelentett, új útvonalakkal együtt a Wizz Air már 38 útvonalon, 23 országba kínál járatokat Bécsből.

Fotó: AIRportal.hu

A Wizz Air 2018 júniusában nyitotta meg bázisát a bécsi légikikötőben, egy év elteltével pedig egy újabb Airbus A321-essel hat gépesre növeli az osztrák főváros repterén állomásozó flottáját.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság tavaly mintegy félmillió utast szállított ausztriai járatain,
a most bejelentett kapacitásnövekedéssel 2020-ban már 3 millió ülést kínál majd a légitársaság ausztriai hálózatán.

Kimagaslóan növekszik Bécs utasforgalma

A bécsi repülőtér az utasok számának bővülése terén hatalmasat profitál a diszkont légitársaságok versenyéből.

A Wizz Air mellett a Ryanair tulajdonában álló Laudamotion, az IAG tulajdonolta Level és Vueling, a Lufthansa-csoporthoz tartozó Eurowings és az easyJet is komoly kapacitásokat kínál Schwechaton.

A repülőtéren jelentősen bővülnek a hosszútávú összeköttetések is Észak-Amerika (pl. Air Canada, Austrian) és a Távol-kelet irányába is (egyebek mellett: ANA, Hainan Airlines), valamint az Austrian is próbálja védeni a legfőbb bázisát és bővíteni hosszú- és rövid/középtávú hálózatát.

Mindezeknek köszönhetően a bécsi repülőtér az első negyedéveben 23,9%-os, áprilisban pedig 26,6%-os utasszám-növekedést ért el az előző évihez viszonyítva.