A két dubaji légitársaság, az Emirates és a Flydubai között fennálló stratégiai együttműködés 14 hónapja alatt folyamatosan új útvonalak nyíltak meg az utasok előtt, további codeshare célállomásokkal 2019-ben is folytatódik ez a növekedés – közölte lapunkkal a légitársaság.

Forrás: flydubai

A partneri megállapodás 2017. októberében lépett érvénybe, azóta pedig számos előnyben részesülhettek mindkét légitársaság utasai, például jobb átszállási lehetőségek több célállomásra, rugalmas járatopciók az utazástervezésnél és a közös törzsutasprogram. 2018-ban a code share járatokon a két légitársaság együtt összesen 3.29 millió utast szállított 84 célpontra, atöbbi között olyan népszerű és kalandos helyszínekre, mint Bukarest, Katmandu és Zanzibár.

A code share megállapodás révén az Emirates ügyfelei további 67 célállomásra utazhatnak a Flydubai hálózatában, míg a Flydubai ügyfeleinek 115 új úti cél vált elérhetővé az Emirates hálózatán keresztül.

Új utak az Emirates és a Flydubai kínálatában

Az együttműködés mindössze 29 code share járattal indult, mostanra pedig 84 városra bővült, köztük olyan Flydubai-célállomásokkal, mint Catania, Krakkó, Dubrovnik és Helsinki.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 2019-es év folyamán tovább bővül a codeshare járatok száma olyan új Flydubai célállomásokkal, mint Nápoly és Budapest. Január 20-tól újra repül a Flydubai az indiai Csittagongba, a Kozsíkódéba és Keralába tartó járatai pedig február 1-től indulnak el.

Átszállási lehetőségek a világ minden pontján

Tavaly december 2-től 11 Flydubai-járat – a Belgrádba, Biskekbe, Bukarestbe, Cataniába, Helsinkibe, Krakkóba, Minyeralnije Vodiba, Prágába, Rosztovba, Szalálahba és Zágrábba tartó – kezdte meg működését a Dubaji Nemzetközi Repülőtér 3-as termináljáról az Emirates és a Flydubai közötti átszállási lehetőségek további fejlesztéséért.

Ebben az évben több járat, köztük a Nápolyba és Budapestre tartó is a 3-as terminálról indul majd, ezzel biztosítva a gördülékeny átszállást.

Forrás: Emirates

Közös törzsutas program

Az utazások után járó mérföldek gyűjtésének és felhasználásának könnyebbé tétele érdekében a Flydubai tavaly augusztusban átvette az Emirates Skywards programot. A hűségprogramok összehangolása lehetővé teszi, hogy az Emirates Skywards tagjai egyszerre gyűjtsék a Skywards és a Tier mérföldeket, míg utazás közben élvezhetik a két hálózat nyújtotta előnyöket.

2018. augusztusa óta a Flydubai-nál több mint 125 ezer Skywards-tag repült és gyűjtött közel 300 millió Skywards-mérföldet. A törzsutasok a mérföldek beváltásában is aktívak voltak, és több mint 10 ezer Flydubai-jegyet fizettek részben vagy egészben ezekkel.

A tagok azonos rendszerben gyűjtik a mérföldeket mindkét légitársaságnál, így hamarabb beválthatják azokat különböző ajándékokra, és gyorsabban juthatnak magasabb tagsági szintre, ahol extra kedvezmények járnak: bónusz mérföldeket kapnak, használhatják a business osztály check-in pultjait, amikor turista osztályon utaznak, és a poggyászok kézbesítése terén is előnyöket élveznek.

Jelenleg az Emirates és a Flydubai közös hálózatába 216, 2022-re pedig várhatóan 240 desztináció tartozik, így a világ bármely pontja elérhető az utasok számára Dubajon keresztül.

Kapcsolódó cikkünk:

Jövő júniustól Budapestre is repül a Flydubai