Az Indigo Partners amerikai befektető céggel való kapcsolatfelvétel után meghirdetett flottacsökkentés részeként az izlandi Wow Air négy repülőgépét az Air Canadának adja át, a londoni járatoknál pedig repteret vált. 

Az ATW Online szerint a nehéz anyagi helyzetbe kerülő izlandi társaság négy darab Airbus 321-esétől válik meg. A pénzügyi lízing formájában 2014-óta üzemeltetett gépek az Air Canadához kerülnek. A Wow Air közleményében azt írta, hogy a gépek értékesítése része a struktúraváltásnak, amellyel céljuk, hogy a megmaradó flottát a lehető leghatékonyabban használják ki.

A négy gép már januárban elhagyja az izlandi fapados cég flottáját, a tranzakció mintegy 12 millió dollárral javítja majd a likviditási helyzetet, ennyivel több szabad készpénzhez jut a légitársaság. A költséghatékonyságot azonban más megoldásokkal is igyekeznek növelni: londoni járatuk a tervek szerint márciustól Gatwickről átköltözik az olcsóbb Stanstedre.

Fotó: AIRportal.hu

Mint megírtuk, a Wow Air december közepén jelentette be, hogy húszból tizenegy gépe marad meg, távoznak a szélestörzsű A330-asok (és velük a hosszútávú járatok is), valamint több A320-as családba tartozó gép is. Ennek részeként kerülnek most az Air Canadához az Airbusok.

A diszkont cég karácsony előtt jelentette be, hogy megállapodtak a magyar hátterű Wizz Air befejtetőjeként is ismert amerikai Indigo Partners társasággal. A szándéknyilatkozat már megszületett, egyes becslések szerint akár 75 millió dollár friss tőkéhez is juthat majd a Wow Air a pénzügyi művelet befejezésével.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A kármentési folyamat azzal kezdődött, hogy a szintén izlandi Icelandair bejelentette, korábbi szándékaival ellentétben mégsem vásárolja fel a fapadost.