A szándéknyilatkozatban foglaltak teljesültek, így a Wow Air átvilágítása után megkezdi a pénzügyi gondokkal küzdő izlandi fapados felvásárlását az Indigo Partners, többek közt tulajdonosi-kötvényesi egyeztetések következnek.

Hamarosan elvonulhatnak a viharfelhők (Forrás: Airbus)

Jól halad a többek között a Wizz Air hátteréből is ismert amerikai befektetőcég, az Indigo Partners és az adósságokkal küzdő izlandi fapados Wow Air tárgyalása.

A légitársaság honlapján közölt részletes tájékoztatás szerint a szándéknyilatkozat után megtörtént az átvilágításuk. Ennek folyományaként pedig a kötvénytulajdonosokkal és részvényesek kezdődnek egyeztetések, az ügyletet igyekeznek mihamarabb nyélbe ütni, a legvégső határidő február 19.

Az amerikai cég akár 75 millió USA-dollárt is befektethet a légitársaságba, tulajdonrészt szerezve.

A folyamat egy közbülső, e célra alapított társaságon át zajlik majd, amelyet a Wow Air részvényesei és az Indigo közösen hoznak létre majd. A befektetővállalat a szándéka szerint kibocsát egy részesedésre váltható kölcsönt is, amelyből a légitársaság az üzemelése egyensúlyát visszaállíthatja.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mint megírtuk, az Indigo Partners november végén írt alá szándéknyilatkozatot a pénzügyi gondokkal küzdő izlandi low-cost légitársasággal, miután az Icelandair elállt attól a tervétől, hogy megveszi.

Nemrég pedig arról érkezett hír, hogy csaknem megfelezi a flottáját a Wow Air, így stabilizálva a műdödését, amíg létre nem jön az üzlet.