A vártnál tovább tart a Rolls Royce Trent 1000-es hajtóművek javítása, előreláthatólag 2020 második negyedévénél korábban nem végeznek a hibás egységek javításával.

A Reuters hírügynökség a brit hajtóműgyártó közleményére hivatkozva azt írta, a Boeing 787 Dreamlinerek egy részén megtalálható erőforrás B és C változatánál felgyorsították az idő előtti kopás miatt kialakult hibák javítását, de az összes géppel várhatóan csak 2020 második félévében végezhetnek.

A Flightglobal szerint jelenleg 25-nél kevesebb gép van kényszerpihenőre ítélve a korai kopás miatt, de emellett a legújabb hajtóművekben, a Trent 1000 TEN-ekben is találtak egy hibát, amelyekben a turbinalapátoknál észleltek idő előtti elhasználódást. Ezeket a hibákat először a Singapore Airlines vadonatúj Dreamlinereinek hajtóműveiben, a nagy nyomású részben fedezték fel idén áprilisban.

Forrás: Rolls Royce

A cég becslései szerint mintegy 2 milliárd dollárjába kerülnek a hajtóművek hibái, emellett az ügyfeleknek okozott kellemetlenségek sem elhanyagolhatók. Ismert, a LOT Polish Airlines budapesti hosszútávú járatait teljesítő Dreamlinerek is érintettek, emiatt kellett a cégnek sokáig bérelt gépekkel teljesíteni a járatokat.

A Rolls Royce több mint 400 légitársasággal, emellett 160 ország légierejével áll kapcsolatban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Közlésük szerint nagyon bánják az újabb esetet, és azt, hogy elhúzódnak a javítások, de szoros együttműködésben folyamatosan dolgoznak a helyzet megoldásán.