Ahogy a múlt téli menetrendben, úgy most októbertől is fenntartja budapesti járatait az Iberia a spanyol fővárosból. A szintén az IAG-holdinghoz tartozó fapados, a Vueling pedig a barcelonai összeköttetést üzemelteti tovább az ősztől.

A Budapest Airport a Facebook-oldalán tette közzé két, Spanyolországgal kapcsolatos hírét a napokban. Ezek alapján az IAG-holding két helyi légitársasága, az Iberia és a Vueling a nyári szezon után is tovább üzemelteti járatait Budapestre a következő téli menetrendben.

Októbertől jövő március végéig így Madridból az Iberia, Barcelonából a Vueling egyaránt hetente háromszor közlekedik Magyarországra.

Fotó: AIRportal.hu

A zászlóvivő Iberia nem először dönt úgy, hogy nem csak a nyári nyaralószezonban, hanem a téli menetrendben is fenntartja budapesti járatait, legalábbis egy részüket. Tavaly ősszel szintén erről érkezett hír, így most is folyamatosan üzemelt Madridból.

Idén októbertől a menetrendi adatok szerint szerdánként, szombatonként és vasárnaponként közlekedik majd az Iberia a két főváros között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A diszkont Vueling pedig szerdán, pénteken és vasárnap indítja járatait Budapest és a katalán székhely, Barcelona között. Mint arról beszámoltunk, az IAG-holding hosszú távú fapados járatokra létrehozott LEVEL légitársaságának útvonalaira átszállást is kínálnak Barcelonában a Vueling több európai járatáról, így akár Budapestről is.