Tovább nőtt Európa legnagyobb diszkont légitársaságainak forgalma az év hetedik hónapjában, a Ryanair rekord hónapot zárt, de a Wizz Air is dinamikusan fejlődik.

Ryanair

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

Az utasforgalom és flotta szempontjából is legnagyobb Ryanair rekord hónapot zárt júliusban 11,3 milliós utasforgalommal (ami 12 százalékkal több a tavaly júliushoz képest), és ezzel közlése szerint a világon az első légitársaság lett, amely nemzetközi utasforgalomban ennyi embert szállított. Emellett még a járatok töltöttsége is rendkívül magas, 96 százalékos volt.

A Ryanair 12 havi gördülő utasforgalma 16 százalékos javulással 110,7 millió volt július végén.

easyJet

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: easyJet | © AIRportal.hu

Fotó: easyJet

Ennél szerényebb bővülést mutatott fel júliusban az easyJet, az angolok narancssárga-fehér A320-as családú Airbusaival 7,5 millióan utaztak az év hetedik hónapjában, ez 6,7 százalékos javulásnak felel meg. A gépek kihasználtsága 1,5 százalékponttal 95,8 százalékra javult.

Az easyJet egy év alatt 72,3 millió utast fuvarozott, amely 6,8 százalékkal több a tavaly július végi 67,7 milliónál. A járatok töltöttsége 91,7 százalék volt idén a hetedik hónap végével, 0,3 százalékkal magasabb, mint tavaly.

Wizz Air

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A magyar hátterű Wizz Air adatai azt mutatják, hogy júliusban 2,2 millióan választották a budapesti légitársaságot, 16,2 százalékkal többen, mint tavaly ugyanilyenkor. Ezzel a Wizz érte el a legnagyobb bővülést az alacsony bázis miatt. A járatok kihasználtsága júliusban 92,7 százalék volt, ugyanannyi, mint egy évvel korábban.

A Wizz Air nem közölt éves gördülő utasforgalmat, az adatok szerint az év eddigi részében összesen 12,6 millió utast szállították 88,1 százalékos töltöttség mellett, míg tavaly a január-júliusi időszakban 25,96 százalékkal kevesebben, 10 millióan repültek a Wizzel 87 százalékos kihasználtság mellett.