Gatwick után Heathrow-n, de még akár Frankfurtban és Münchenben is megvetheti a lábát az Easyjet: a cég vezetője szerint nem hagynak ki egyetlen lehetőséget sem a bővülésre, és idén ősszel új repülőgépek is érkezhetnek a légitársasághoz.

Johan Lundgren, az Easyjet vezérigazgatója az Aero.de szerint a brit Daily Mail vasárnapi kiadásának többek közt arról beszélt, hogy a járvány miatti utazási korlátozások okán több versenytársuk is meg fog gyengülni, bár konkrét példákat nem mondott.

Fotó: AIRportal.hu

Azt azonban hangsúlyozta, hogy az Easyjet élni fog az ennek révén felkínálkozó lehetőségekkel, így például pályázni kíván a felszabaduló résidőkre. Erre a közelmúltban is volt példa, a Norwegian kivonulása után több slotot is megszerzett Gatwicken, ahol a tervek szerint az idei nyári csúcsidőszakban 71 repülőgépet fog állomásoztatni.

Azt sem zárta ki, hogy heathrow-i repülési jogokat is igényelnek, ha erre a feltételek adottak lesznek.

A londoni fő repülőtéren a résidőket koordináló szervezet szerint a legtöbbet a British Airways adta vissza, de több más légitársaság is lemondott ilyen jogsultságairól.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az állami támogatások miatt a Lufthansának és az Air France-nak is vissza kell adnia jó pár résidőt, előbbinek Frankfurtban és Münchenben, utóbbinak Charles de Gaulle-on és Orly-n.

Az easyJet A320neo repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

Az Aero.de cikke felidézi, hogy a német légitársaságnak 24 slottól kellett megszabadulnia, ezeket 2022 nyaráig elsősorban olyan légitársaságok kaphatják meg, amelyek még nincsenek jelen Frankfurtban és Münchenben, utalva arra, hogy az Easyjet ezeknek a feltételeknek megfelel. Ez ügyben viszont konkrétum nem hangzott el az interjúban, és a résidőket sem ítélték még oda senkinek.

A brit fapados esetleges párizsi bővülése ügyében pedig arról egyelőre nem tudni, hogy az ott felszabadult 18 résidőt a francia hatóságok hogyan akarják majd felosztani.

Johan Lundgren beszélt arról is, hogy a folyton változó szabályok miatt az emberek nyáron is az utolsó pillanatban foglalnak majd jegyet, az utazás időpontja pedig nagyon közel lesz a vásárláséhoz.

Az igény növekedésével az Easyjet egyre több letárolt gépét állítaná vissza a forgalomba, jelenleg 300 van aktív szolgálatban, szeptembertől viszont új példányok érkezése is várható.