Hétfőn, kedden és a tervek szerint szerdán is sztrájkol a német Verdi szakszervezet a berlini repülőtereken. A Tegel és a Schönefeld repülőtereken pénteken megkezdett sztrájk keretében mintegy kétezer földi kiszolgáló dolgozó lépett sztrájkba.

Hétfőn Tegelen 448, míg Schönefelden 194 járatot töröltek. Hétfőn nem közlekedett egyetlen Berlinből Budapestre tartó járat sem, az easyJet és a Ryanair 1-1, az Air Berlin mindhárom járatát törölte.

Kedden az easyJet Schönefeldről Budapestre közlekedő járatát törölték, de a Ryanair ugyanezen az útvonalon közlekedő gépe – mintegy 2,5 órás késéssel – el tudott indulni Budapestre.

Az Air Berlin mindhárom kedden Tegelről Budapestre közlekedő járatát törölték – a Budapest Airport járatinformációs oldala szerint.

A munkabeszüntetés eredetileg pénteken hajnali 4 órakor kezdődött és szombat reggel 5 óráig tartott. Pénteken a két berlini repülőtéren összesen 650 járatot érintett a munkabeszüntetés. Mivel a felek nem jutottak egyezségre a szakszervezet hétfőtől szerdáig meghosszabbította az akciót.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Verdi szakszervezet az órabérek 1 eurós emelését követeli.

A német fővárosban múlt héten rendezték Európa legnagyobb utazási kiállítását, az ITB-t, így az onnan elutazni szándékozó látogatók és kiállítók is az utazásuk átszervezésére kényszerültek a több napos sztrájk miatt.