A Ferihegy környéki, a repülőtér biztonsági kerítése melletti földutakon folytatják egyáltalán nem áldásos tevékenységüket az illegális szemétlerakók.

A repülőtér kerítésén kívül vezető utak, földutak mellett illegálisan lerakott hulladék évek óta jelent problémát. A hulladekvadasz.hu oldalon a napokban megjelent, az újonnan “keletkezett” szemétkupacokról szóló legfrissebb bejelentésre egy olvasónk hívta fel a figyelmünket.

Az építési törmeléktől, kommunális hulladéktól és akár a veszélyes hulladéknak számító autógumiktól illegálisan megszabaduló elkövetőket a repülőtér kerítése mentén néhány száz méterenként elhelyezett, éjjellátó kamerák sem riasztják el.

Fokozottan “szennyezett” helynek számít az egyes futópálya (13R/31L) futópálya észak-keleti oldalán található bokros, fás terület a Bélatelepi út – Baross utca közelében, a kettes futópálya (13L/31R) észak-nyugati vége a Ferihegyi út és az Orgoványiszőlő dülő környékén, de sok szemét található a HungaroControl Igló utcai épülete és a repülőtér kerítése által határolt kiserdős részen is.

 | © AIRportal.hu

Fotók: hulladekvadasz.hu | © AIRportal.hu

Fotók: hulladekvadasz.hu

A repülőtér üzemeltetője, a Budapest Airport, a környező kerületek önkormányzatai, környezetvédő szervezetek és a környéken élő önkéntesek az elmúlt években évi több alkalommal megszervezték a szemét összegyűjtését és elszállítását, azonban az elmúlt évek tapasztalatai alapján kimondható, hogy a megtisztított területeken nagyon hamar napokon, heteken belül újra “megjelennek” a szemétkupacok.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülésrajongók, spotterek az általuk látogatott helyeken (Patakpart, Spotterdomb és Cargodomb) szervetek szemétgyűjtő akciókat, azonban ezeken a helyeken is egyre gyakoribb, hogy nem csak a csikkeket, műanyagpalackokat és gyorséttermi ételek csomagolását kell összegyűjteni, hanem autógumik, építési és háztartási hulladék is felbukkan.